Izdelki

MT merilna tehnikaIzdelkiSistem KAMSTRUPULTRAFLOW 54

Natančno ugotavljanje prostornine za računske naprave toplotnih števcev

 

Ima dolgo življenjsko dobo, se ne obrabi in je kompaktno zgrajen – merilnik za prostornino ULTRAFLOW 54 predstavlja kakovostno večnamensko napravo za uporabo v ogrevalni tehnologiji ter pri oskrbi s toploto na blizu in na daljavo.

 

Statični ultrazvočni senzor pretoka ULTRAFLOW 54 je na voljo v merilnem območju od qp 1,5 m³/h do qp 100 m3/h. Senzor pretoka se praviloma uporablja v kombinaciji z računskimi napravami MULTICAL. Po potrebi ga je mogoče uporabiti tudi v kombinaciji z ustreznimi računskimi napravami drugih proizvajalcev. ULTRAFLOW 54 je bil razvit za ogrevalne instalacije, v katerih je nosilec toplote voda.

 

Univerzalne možnosti uporabe

 

Princip ugotavljanja je pri merilniku za prostornino ULTRAFLOW 54 princip ultrazvoka po postopku merjenja pretečenega časa. Na merilni poti sta dva senzorja, ki izmenično pošiljata in prejemata signale. Razlika v časovnih intervalih se vrednoti z najnovejšo tehnologijo procesorjev in računski napravi je dana na razpolago kot mera za prostornino. V ta namen posebej razvite komponente in razporeditve komponent zagotavljajo dolgo in natančno trajanje uporabe. Zaradi majhne izgube tlaka ter uporabe žlahtnih kovin in drugih nemagnetnih materialov v območju pretoka nastanejo univerzalne možnosti uporabe za merilnik za prostornino ULTRAFLOW 54.

 

Pulzni oddajnik

 

Pri dolžinah kabla, večjih od 10 metrov, je v uporabi pulzni oddajnik. Pulzni oddajnik deluje kot ločevalnik potenciala in ojačevalnik. Če se merilnik za prostornino ULTRAFLOW 54 uporablja kot impulzni senzor za drugo opremo, je priključitev treba izvesti prek pulznega oddajnika. Poleg tega je možno pulzni oddajnik opremiti z lastnim napajanjem z energijo.

 

Prospekt Ultraflow 54