Izdelki

MT merilna tehnikaIzdelkiSistem QundisQmodule 5.5

Ugotavljanje porabe toplote po radijski povezavi

 

Natični modul Qmodule 5.5 heat služi za radijsko nadgradnjo toplotnih števcev Qheat5 ter računske naprave velikega toplotnega števca R20/R21/R28.

 

Uporaba in tehnologija

 

Z radijskimi natičnimi moduli Qmodule 5.5 heat lahko kompaktne toplotne števce tipa Qheat5 in ločene računske enote toplotnih števcev tipa R20/R21/R28 vključite v radijske sisteme za daljinsko odčitavanje. Radijski natični modul se v ta namen namesti na serijski optični vmesnik toplotnega števca oz. računske enote, z dvema vijakoma se pritrdi in zapečati na ohišju. Prek optičnega vmesnika števcev se samodejno odčitajo podatki o porabi, ugotovljeni prek toplotnega števca oz. računske naprave. Ti podatki se vmesno shranijo in nato po radijskem telegramu posredujejo posameznemu radijskemu sistemu.

 

Natični radijski modul ima svojo lastno litijsko baterijo, zato radijsko komunikacija ne obremenjuje baterije toplotnega števca.

 

Radijski prenos vrednosti porabe

 

Radijski natični moduli tipa Qmodule 5.5 heat lahko obratujejo tako v stacionarnem radijskem sistemu Qundis Q-AMR kot tudi v mobilnem radijskem sistemu Qundis Q-walk-By, saj naprave vzporedno ob telegramih WalkBy pošiljajo tudi telegrame AMR. Vzporedno pošiljanje radijskih telegramov AMR in tudi telegramov Walk-By omogoča kadar koli in brez ponovne konfiguracije naprav menjavo s principa mobilnega odčitavanja podatkov (Q-Walk-By, z mobilnim zbiralnikom radijskih podatkov) na princip stacionarnega odčitavanja podatkov (Q-AMR, s fiksno nameščenim omrežnim vozlom).

 

 

Po potrebi je napravo mogoče konfigurati za obratovanje v načinu S-Mode ali v načinu C-Mode. Zgradba telegramov AMR ustreza standardu OMS. Ta omogoča, da je radijske module tipa Qmodule 5.5 heat mogoče vključiti tudi v druge radijske sisteme, združljive z OMS.

 

Pri tej napravi je bilo še posebej veliko pozornosti posvečeno združljivosti, zato ta lahko obratuje v obstoječih napravah Qundis AMR brez prilagoditev strojne in programske opreme omrežnih komponent.

 

Prospekt Qmodule 5.5