Izdelki

MT merilna tehnikaIzdelkiSistem KAMSTRUPMultical 403

Kompaktna oblika za optimalne merilne rezultate

 

Robusten, natančen in neomejeno fleksibilen – kompaktni števec toplote/hladu Multical 403 vam nudi maksimalno funkcionalnost, s čimer je popolnoma prilagojen današnjim ter prihodnjim zahtevam in izzivom. S tem predstavlja izjemno kakovosten števec toplote/ hladu za stanovanja in pri oskrbi s toploto na daljavo.

 

Kompaktni toplotni števec Multical 403 je bil v osnovi razvit iz svojih predhodnikov. Rezultat je števec energije, ki temelji na najnovejši ultrazvočni tehnologiji in ki ga je s sistemom ločevanja programske opreme tudi v prihodnosti mogoče nadgraditi s posodobitvami programske opreme.

 

Takojšnje obratovanje zaradi kompaktne zgradbe

 

Multical 403 je statistični toplotni števec, števec hladu ali kombinirani števec toplote/hladu za merjenje energije skoraj vseh termičnih instalacij z vodo kot nosilcem energije. Naprava je izdelana kot kompaktni števec – to pomeni, da je dobavljena naprava že pripravljena na obratovanje in da električna priključna dela na računski napravi in temperaturnih senzorjih niso več potrebna. V skladu z EN 1434 pa to v praksi pomeni, da pri kompaktnem števcu senzorja pretoka in računske naprave ne smemo več ločiti. Če senzor pretoka in računsko napravo ločimo ter se plomba zaradi tega uniči, je treba števec ponovno kalibrirati. Števec energije Multical 403 je v osnovi izdelan za merjenje porabe energije v večstanovanjskih hišah (cevni števec) ter za uporabo v gospodarskih in industrijskih objektih.

 

Preprosta namestitev – pretoki med 0,6 m³/h in 15 m³/h

 

Števec je zelo preprosto namestiti in njegovo temperaturno območje je od 2 do 180 °C. Spekter nazivnih pretokov, ki jih pokriva števec energije Multical 403, je med Qp 0,6 m³/h in Qp 15 m³/h. Zaradi robustne oblike in visoke kakovosti se lahko števec običajno uporablja dolgo obdobje.

 

Zaradi preprostih možnosti nastavitve s sprednjimi tipkami sta konfiguracija in upravljanje števca zelo enostavna. Izguba tlaka je pri Multical 403 zelo majhna, zato ta tudi v najvišjem dinamičnem območju potrebuje manj moči črpalke – to velja pri vseh velikostih pretoka do 15 m³/h. S tem pade poraba toka obtočnih črpalk in izguba energije instalacije se zmanjša na potrebni minimum. Števec se lahko z napetostjo napaja prek različnih omrežnih ali baterijskih možnosti. Ne glede na to, katera rešitev je realizirana – napajanje prek omrežja ali baterije – naprava ima v vsakem primeru izredno nizko porabo energije.

 

Prospekt Multical 403